Hej med dig

I sidste uge snakkede vi lidt om SMS-marketing. En marketingteknik, som nogle mener/tror, der hører til på et museum. Men det lever i bedste velgående. Og apropos ting, du måske troede, var en saga blot … Har du nogensinde hørt om webpush? Det har du nok, uden at du ved det.

Du er højst sandsynligt, mere eller mindre bevidst, kommet til at sige ja til at modtage de der r*virriterende notifikationer i din browser med tilbud, kampagner og andre salgsbudskaber, som er lige så svære at slippe af med igen, som en insisterende kold kanvas-sælger på telefonen.

Webpush er en af de mest underbelyste taktikker herhjemme, og der er rigtig mange webshops som, også mere eller mindre bevidst, holder sig fra at bruge formatet i sit marketingmix. Enten fordi de ikke ved, at det findes, eller fordi at de fravælger det, fordi at nogle opfatter det som r*virriterende.

Vi vil dog alligevel bruge lidt spalteplads på marketingformatet i dag, så du i det mindste ved, hvad du siger nej til. Måske kan du endda finde en form og kontekst, hvor det giver mening at bruge for dig.

Webpush: Hvad, hvorfor og hvordan?

I dag vil vi blot give dig en hurtig overflyvning til webpush med afsæt i de tre klassiske hv-spørgsmål; hvad, hvorfor og hvordan. Så lad os kigge på det.

Hvad er webpush?

Webpush er browsernotifikationer, du kan sende til personer, som har givet samtykke til at modtage den type beskeder fra dig. Selve udtrykket og indholdet i notifikationerne afhænger lidt af den browser, dine besøgende bruger, men det vil typisk være en lille boks med et billede og en tekstboks øverst i et hjørne af browseren.

Ligesom du kender det fra e-mailmarketing, kan du både lave kampagnepush og flows/automations. Du kan altså (stort set) bygge det samme i push-regi, som du kan i dit e-mailmarketing-system, fx “Checkout Started”, “Product Abandonment” mv.

Hvorfor skal du bruge webpush?

Det er billigt. Og set ift. prisen er det også ret effektivt. I de cases, hvor vi har været med på sidelinjen, leverer webpush typisk 20-30 % af den omsætning, der kommer fra e-mailmarketing, men når prisen og arbejdet med webpush er så minimal sammenlignet med e-mailmarketing, hænger det rigtig godt sammen.

Du skal ikke se webpush som noget, der skal stå alene. Det skal gerne bygge ovenpå dit eksisterende permission marketing-setup; e-mailmarketing, SMS, kundeklub mv. Det er med til at binde dine owned media-indsater sammen.

Sidst, men ikke mindst er det sindssygt nemt og hurtigt at komme i gang med at indsamle permissions. Nedenstående billede er fra en mellemstor webshop, hvor vi implementerede Pushowl. Det tog et par timer at sætte op og uden at gøre yderligere, har man fået 2.000 permissions på to måneder. “Gratis”.

Hvordan kommer du i gang med webpush?

Du behøver ikke at have den store strategi for at komme i gang med webpush. Du kan nøjes med at indsamle permissions og så tage stilling til, hvordan du vil bruge dem senere. Det eneste, du dog skal bruge lidt tid på, er at vælge det system, du vil arbejde i. Det er nemlig ret bøvlet at migrere permissions.

Når du har valgt din foretrukne leverandør af software, tager det ikke mere end et par timer at opsætte indsamlingsinfrastrukturen. Når du har nok permissions, kan du så begynde på alt det fede arbejde med automations og kampagner.

Vi anbefaler ofte udbydere som Pushowl, Webpushr og CleverTap.

Så er der lidt at undersøge og overveje. Uanset hvad du kommer frem, er webpush i hvert fald nærliggende at overveje. Hvis du vil vide mere, har vores CPO, Peter Kragh Lauritsen, tidligere skrevet et indlæg på Linkedin om emnet.

Vi ses i din indbakke næste uge.

Med venlig hilsen
Team Texta

Udgivet
Bliv ringet op