Bæredygtighed

Hvad er et bæredygtigt bureau? Godt spørgsmål. Bæredygtighed er mange ting og ikke så sort/grønt, som man måske skulle tro. I TEXTA arbejder vi efter at maksimere vores overskud på de tre bundlinjer; people, planet og profit. Få indblik i vores konkrete indsatser her på siden.

Hos TEXTA arbejder vi som first mover inden for bureaubranchen med bæredygtighed på to niveauer med en målsætning om at skabe vækst på de tre bundlinjer; people, planet og profit – med udgangspunkt i FNs 17 verdensmål.

Det første niveau omfatter de initiativer og aktiviteter, vi har sat i verden for at reducere vores egen miljøpåvirkning, bidrage til et mere bæredygtigt arbejdsmiljø og understøtte en ansvarlig produktion, vækst og forbrug. Tomme løfter og ambitioner, der er umulige at måle på og dokumentere, er ikke vores kop te.

På det grundlæggende bæredygtige niveau har vi fokuseret på en række konkrete, håndgribelige indsatser, som du finder i listen nedenfor. Det er vores bud på de ting, vi som bureau kan gøre på egen hånd.

Vi er stadig på starten af vores rejse, men forsøger hele tiden at uddanne os på at forstå certificeringer i forskellige brancher, samt hvad verdensmålene reelt set dækker over.

Vi arbejder med: 17 verdensmål kogt ned til 10 konkrete, lavpraktiske handlinger i et jysk bureau. Forandringen starter med os selv.

Bæredygtige forløb og tilbud

Deltagelse i forløb som Camp Future, Humanister i Erhvervslivet mv. for blandt andet at hjælpe arbejdsløse tilbage i beskæftigelse.

Flex-model for medarbejdere

Vores medarbejdere bestemmer selv hvor, hvornår og hvordan de arbejder, så længe opgaverne løses, da vi tror, at alle er forskellige. Det kalder vi flex-modellen.

Mentorordning for nye medarbejdere

Alle nye medarbejdere får tilknyttet en mentor, der skal sikre, at de bliver onboardet i både vores produkt, faglige værdier og fællesskab.

Bæredygtigt og digitalt pilotprogram

Pilotprogram, hvor vi hvert år investerer op til 100 timer uden beregning i bæredygtige iværksætterprojekter med afsæt i digital marketing.

Investering i opkvalificeringsprogram

Fast afsat 15 % af alle medarbejderes tid til internt trænings- og opkvalificeringsprogram kaldet Excellence, hvor fagligheden udbygges.

Alsidig bestyrelsessammensætning

En alsidig bestyrelse, der består af 50 % kvinder, og samarbejde med det bæredygtige startup Zeal for at sikre en mangfoldig ledelse.

Bæredygtige netværk og communities

Aktiv deltagelse i bæredygtige startupmiljøer, netværk og communities, herunder Time Angels og The Kitchen, hvor idéer får luft under vingerne.

Reduktion af madspild

Stort fokus på reduktion af madspild og affaldssortering i samarbejde med Daka Refood, der sørger for at genanvende evt. madaffald.

Klimakompensation af rejseaktiviteter

Alle former for transport og rejseaktiviteter klimakompenseres, ligesom at kollektiv transport altid er førstevalget, når vi skal fra A til B.

Strenge krav til vores leverandører

Strenge krav til vores leverandører ift. bæredygtighed – vi køber udelukkende brugte kontormøbler, refurbished IT, grøn strøm fra sol og vind mv.

Scale Sustainable – vores bidrag til den bæredygtige forbruger

SUSTAINABLE IMPACT:
TEXTA to consumer

Vores impact hos forbrugeren er i sig selv minimal.

SUSTAINABLE IMPACT:
Partner to consumer

Vores impact igennem strategiske partnerskaber og samarbejder med brands er stort.

Vi samarbejder med og har skabt resultater for …