Mail #109 (B2C): Budgetanbefalinger til 2025.
Hej med dig
Vi ved godt, at du nok ikke lige tænker på 2025 lige nu med Black Friday, Cyber Monday og julesalget i horisonten. Og det er helt okay. Har du alt for travlt, gemmer du bare mailen her, til at du er ovre det værste. Vi ses dér.
Til den velforberedte og dygtige elev, som allerede er klar nu og her (eller dig, som er tilbage i slutningen af december): Mangler du lidt indspark og inspiration til, hvad du skal gøre mere eller mindre af i dit marketingbudget i det nye år?
Så er dagens mail lige noget for dig. Sidste år kom vores CPO, Peter Kragh Lauritsen, med 10 tips til investeringer og 10 tips til besparelser.
Investeringer kan du blive klogere på her: Mail #63 (B2C): Her er mine budget-anbefalinger til 2024 (del 1).
Besparelserne kan du læse her: Mail #64 (B2C): Her er mine budget-anbefalinger til 2024 (del 2).
Helt så meget har vi ikke taget med i år. Men du får da selvfølgelig samlet set 10 ting, vi ville skrue og dreje på i det kommende år, hvis vi var en gennemsnitlig webshop. Forhåbentligt kan du bruge det.
Her kan du skrue og dreje i 2025
Det er selvfølgelig svært at lave noget, som gælder for alt og alle i samtlige kontekster, men forhåbentligt kan du bruge nogle af vores indspark ift. prioriteringer og planlægning af dine indsatser i det nye år:
#1: Brug flere penge på indhold (og skift oftere)
Det har aldrig været vigtigere at skifte ud, forny og konstant at give algoritmerne nyt indhold i form af kreativer, video, billeder osv. Content-omkostningerne er ofte den største post i mange marketing-budgetter og med god grund. Du skal nok ikke regne med at bruge mindre i 2025. Nok snarere tværtimod.
#2: Skru (endnu mere) op for rabatterne
Vi oplever, at 2024 har været et år, hvor mange webshops har skruet op for rabatterne; både antallet og størrelserne. Simpelthen for at være konkurrencedygtige. Det tyder ikke på, at priskommunikation bliver mindre vigtigt i det nye år, så smid ekstra plads til tilbud og udsalg i dit budget.
#3: Lav en krigskasse til tracking og tools
Man ved aldrig, hvornår det bliver nødvendigt at investere yderligere i sin tracking-infrastruktur. Hav derfor en krigskasse klar til, at du skal bygge ovenpå og ud. Også ift. tools, der kan understøtte det, du sætter dig for i det nye år. Måske nogle af de værktøjer, vi fremhævede i forrige afsnit?
#4: Eksperimentér med de små, hurtige
Der er mange indsatser, som ikke kræver det store af hverken tid eller kroner og øre, men mange bække små, herunder eksempelvis SMS, webpush eller nogle af de små sociale platforme som Pinterest, Reddit eller Snap. Sørg for, at du har plads til at teste og prøve ting af.
#5: Tid til store satsninger?
Sidste år anbefalede vi at vente med at kaste sig over noget stort og dyrt som en kundeklub eller tv-kampagner. Og selvom at det stadig, for de fleste, er vigtigt at holde på pengene, kan man jo ikke vente i evigheder. Så mens alle de andre holder igen, er det måske nu, du skal slå til?
#6: Kig på vores forslag for sidste år, og find besparelser
Tag lige et kig på de besparelser, Peter outlinede sidste år. Vi synes faktisk, at de holder ret godt. Også i år. Måske kan du finde og frigøre lidt midler her, hvis du ikke fulgte med på #RespektForDinIndbakke sidste år?
#7: Kom i gang med tech stack-konsolidering
Det lyder måske lidt som det omvendte af tip nummer 3, men så alligevel ikke. Du skal selvfølgelig ikke fravælge et nyt tool, hvis det skaber værdi, men vi ser en klar trend mod at samle funktioner i færre i stedet for flere platforme. Det skaber bedre overblik og synergier og er ofte billigere.
#8: Vent med nye, interne ressourcer
Det er selvfølgelig dig og jer, der bedst ved, om I har brug for flere hænder lige her og nu. Men det, vi hører udefra kundesiden, er, at man er tilbageholdende med at ansætte nye ressourcer, indtil at der kommer mere ro på markedet.
#9: Løb dine licenser igennem
Der er ikke så meget at rafle om: Det er dumt at betale mere for dine systemer og software, end du behøver. Vi oplever så tit, når vi onboarder nye kunder, at der er 5, 10 eller 15.000 kr. at spare. Om måneden. Bare ved at gå sine abonnementer igennem. Se at få det gjort.
#10: Konferencer, kurser og … ?
Vi kan bare tale for os selv: Vi har skruet lidt ned for vores deltagelse kurser og konferencer. Når man regner både billet, køretid og downtime med, er det ikke helt billigt. Vi siger ikke, at du ikke skal tage afsted. Men overvej, om du rent faktisk har tid til at implementere de ting, du får skrevet ned i din notesbog.
Så er der bare tilbage at ønske dig god arbejdslyst med budgettet. Vi hepper på dig. Du kan godt. Vi tror på dig. God efterårsferie, hvis du læser det her i uge 42.
Vi ses i din indbakke næste uge.
Med venlig hilsen
Team Texta