Hej med dig

Så er vi tilbage med det format af #RespektForDinIndbakke, du kender, efter en velfortjent juleferie. Eller hvad? Ikke helt. Sådan da. Som vi beskrev i mailen fra sidste uge (#69), er der nogle ting, der ikke er, som de plejer: indpakningen, afsenderen og et nyt tiltag, du kan se, hvis du scroller lidt. Velbekomme.

Hvad synes du?

Lad os kigge på dagens emne. Nemlig Meta og hvordan du bør overveje at bruge platformen i det nye år. For vores eget vedkommende er det nemlig her, der er mest nyt under solen i det annoncebudget, vi har lagt for 2024. Meta får nemlig en væsentligt større bid af kagen end i 2023.

Det er der mange grunde til, som vi kigger på lige om lidt, og som måske kan give anledning til at ændre lidt i din egen fordeling. Helt konkret har vi truffet følgende beslutninger:

  • Meta får lige så meget budget som LinkedIn, så de to tilsammen udgør næsten 70 % af vores annoncebudget.
  • Vi kommer til at flytte en markant større del af vores Lead Ads-indsats fra LinkedIn til Meta.
  • Vores event marketing (webinarer, paneldebatter mv.) vil fortsat “bo” på LinkedIn, men Meta bliver opprioriteret sammen med YouTube.

 

Her er grundene til, at du skal bruge mere tid og flere penge på Meta

#1 Prisen: Den vigtigste (og derfor også det første punkt vi har med) er prisen på grisen. Meta er, på tværs af cases og formater, som den meget klare hovedregel markant billigere end LinkedIn, Google mv. Også når man korrigerer for en lavere relevans og/eller købparathed. Det er også prisen, som muliggør mange af de næste punkter på vores liste. I sig selv er det et tungtvejende argument.

#2 Pre- og top funnel: Meta er uundværligt i dit arbejde i pre- og top funnel. Vi bruger 50-60 % af vores annoncebudget målrettet demand generation på Meta, fx til trafikannoncering mod blogindlæg, distribution af ungated og refurbished content og andet, som kan starte den lange B2B-kunderejse.

#3 Friktion: En af de ting, Meta ofte får skudt i skoene, er, at kvaliteten på leads, trafik mv. er for lav. Og det er delvist rigtigt. Men Meta har også løsningen. Hvis du døjer med førnævnte problemer, er det nemt at opsætte friktion i form af ekstra inputfelter, at disable autofill af kontaktoplysninger og andet, som gør, at man lige skal gøre sig en ekstra ulejlighed. Og vores erfaring er ovenikøbet, at det sjældent påvirker prisen i så høj grad, at det bliver en dårlig business case.

#4 Events: Som allerede nævnt kommer vi til at prioritere Meta mere i vores event marketing. Både for os selv og vores kunder. Det gør vi på baggrund af gode erfaringer ift. prisen på at generere tilmeldinger, men også show up-rate, engagement mv. Især på mere traditionelle B2B-produkter har vi oplevet, at Meta by far outperformer LinkedIn, YouTube og owned webinar-platforme.

#5 Remarketing: Remarketing på LinkedIn < remarketing på Meta. Som en tommelfingerregel, når man kigger på det store billede. Det er selvfølgelig ikke en enten/eller, men et både/og, ligesom rigtig meget andet marketing.

#6 Conditional Logic: Meta vil gerne have flere B2B-annoncører til at prioritere sine budgetter hos dem. Og her er deres Conditional Logic-funktionalitet, som du kan bruge i dine Instant Forms, oplagt at teste, hvis du døjer med leads af lav kvalitet, eller at du gerne vil segmentere på de permissions, du indsamler.

#7 Shopping: Måske har du en B2B-webshop. Måske har du digitale produkter, du sælger som et supplement til dine primære produkter/ydelser. Sammenlignet med LinkedIn er Meta væsentligt bedre til mere klassiske købsbudskaber og produktannoncer, også i B2B. Her er vores erfaring, at LinkedIn best case går i nul.

#8 Minimumbudgetter: En af de ting, som virkelig er til Metas fordel, er kravene til minimumsbudgetter for kampagner/annoncer. Vil du gerne teste mange forskellige incitamenter og budskaber med et begrænset annoncebudget, bliver LinkedIns minimumskrav typisk en begrænsning. Her kan du komme i gang med mere for mindre på Meta.

#9 Kendskab: Noget, vi kommer til at bruge mere i det nye år, er Metas muligheder for at måle og evaluere på kendskabet til dit brand ude hos potentielle kunder via brandundersøgelsestests-formatet. LinkedIn har en lignende annoncetype, men vores erfaring er, at det typisk er markant dyrere og ofte er præget af lave svarrater og mangel på troværdige tal.

#10 Målgruppe: Sidst, men ikke mindst bør du prioritere Meta for at sikre, at du rammer dem, der a) ikke er på LinkedIn, b) ikke bruger LinkedIn særligt aktivt eller opsøgende ift. viden og nye leverandører og c) skal påvirkes i lang tid, over flere kanaler og med mange budskaber og argumenter. I rigtig mange cases ser vi, at Meta er den vigtigste kanal overhovedet for at nå beslutningstagerne.

Værsgo’. Nu burde du have nok skyts og rygdækning til at rykke lidt rundt på dit annoncebudget, hvis det giver mening.

Og hey, tjek lige vores allerførste give-away ud nedenfor. Du skal ikke gøre noget for at være med i lodtrækningen. Altså udover at lade være med at unsubscribe. Vi trækker vinderen d. 31. januar og rækker ud til dig, hvis du er den heldige.

Ses i næste uge.

Udgivet
Bliv ringet op