Hej med dig

Store dele af arbejdet med at skaffe leads/permissions til dit nyhedsbrev går mod at finde nye mennesker og potentielle kunder. Mange glemmer dog, at der også ligger en opgave i at blive klogere på dem, du allerede har fået i folden.

Altså at indsamle mere data og flere oplysninger på dine eksisterende permissions, der kan gøre dig i stand til at sende flere kampagnemails, berige dine produktfeeds eller annoncer eller starte flows baseret på information, du har fået direkte af din kontakt.

Der er mange veje til at få de ekstra datapunkter, du gerne vil have fat i. I denne omgang vil jeg dog nøjes med at fokusere på én taktik, vi er begyndt at bruge på tværs af vores kunder, som du måske også kan se fidusen i.

Nemlig brugen af formularer/slide-ins, som kun vises for eksisterende permissions.

Det er sindssygt nemt at opsætte, hvis du sidder i et e-mailmarketing-system som Klaviyo. Her er et eksempel på en slide-in, som vi kun vil vise til eksisterende kontakter for at indsamle deres fødselsdato til et fødselsdagsflow:

Det smarte ved at bruge Klaviyo og deres formularer er, at du ikke behøver at have et inputfelt til den besøgendes mailadresse, når Klaviyo allerede kender denne. Det er ikke nødvendigvis tilfældet, hvis du bruger et eksternt pop up-værktøj, da de ikke altid kan koble den indsamlede data sammen med en specifik permission.

I det her tilfælde sparer vi altså brugeren for at skulle indtaste sin mailadresse. Det kan vi enten bruge til at indsamle noget andet data (fx “Hvad ønsker du på din fødselsdag?”) eller bare gøre det så nemt som muligt med ét inputfelt.

Bum. Megasmart. Og så kan vi ovenikøbet tilpasse det, vi spørger om, afhængigt af, hvilket segment kontakten befinder sig i. Har vi allerede fået fødselsdatoen på en given permission, kan vi i stedet spørge om interesser, geografi ift. den nærmeste fysiske butik eller noget helt tredje.

Det er smart. Og god service.

Hvis du vil have flere anbefalinger af taktikker til at indsamle supplerende oplysninger og data om dine eksisterende permissions, må du gerne svare på mailen her; så får jeg planlagt en af mine klassiske lister med 10 gode eksempler.

Udgivet
Bliv ringet op