Mail #110 (B2B): Liveshopping? I B2B???
Hej med dig
Dagens afsnit er nok mest relevant for dig, der sælger fysiske produkter. Men giv den alligevel en chance, selvom du sælger digitaleprodukter/ydelser/timer. Vi skal nemlig snakke liveshopping. I B2B. Ja. Nej, det er ikke en fejl. Det er nemlig en lille trend, vi begynder at se rundt omkring. Og du vil jo gerne være på forkant med udviklingen, ik’?
Liveshopping er egentlig noget, som de fleste nok forbinder med webshops. Forestil dig den lokale tøjbutik, som sælger kjoler og strik på en Facebook Live. Men vi oplever faktisk, at flere B2B-virksomheder er nysgerrige på og prøver formatet af i et forsøg på at komme tættere på relevante stakeholders.
Det zoomer vi lidt ind på i dag.
Her kan liveshopping være relevant
Webshops, store som små, bruger primært liveshopping til én ting: salg. Og det involverer ofte tilbud, rabatter og kampagner. Det kan du med lidt snilde og kreativitet også gøre i B2B-regi, men det er lidt nogle andre koncepter, vi oplever, der bliver afprøvet i vores kundekreds og netværk.
Vi har forsøgt at samle dem i nogle kasser nedenfor:
- En erstatning for webinarer: Webinarer er soooooo 2020. Liveshopping kan erstatte de mere videnstunge, informerende live-koncepter og koble et kommercielt spor på også.
- Product Launches: Lancerer I løbende nye produkter henover året? Så kan du overveje at bruge liveshopping som et supplement til alt det andet larm, du laver for de nye kollektioner.
- Datadeling/træning: Sælger du igennem forhandlere eller partnere, kan liveshopping også fungere som et godt greb til at dele relevante data og træne indkøbere i at komme godt omkring dit og jeres sortiment.
- Forudbestillinger: En fætter til Product Launches. Men ved at tilbyde at købe ind på forhånd, har du nemmere ved at vide, hvad du skal bestille hjem, hvor meget, og hvad der rykker sig.
- Et ekstra salgsben at stå på: Alle undersøgelser viser, at indkøbere i fremtiden kan og vil selv. De vil ikke snakke med sælgere. Ved at koble liveshopping giver du endnu et sted, dine kunder kan konvertere. Og det er aldrig dumt.
Det er egentlig kun kreativitet og konceptet, som sætter begrænsningerne, og du kan derfor fint forsøge at omfavne formatet, uanset om du sælger direkte til andre virksomheder, igennem forhandlere eller strategiske partnere.
Modsat i B2C kører du i B2B typisk live-formatet som et gated event og/eller på en lukket platform med afsæt i invite only. På den måde sikrer du, at det er de rigtige mennesker, der kigger med, ligesom at du kan tilpasse indholdet.
Overvej at kigge lidt på Sprii, som har udviklet en ganske glimrende platform til liveshopping. De springer egentlig ud af B2C, men har også bygget et ben til dig, der sælger B2B. Du kan læse mere ved at klikke her.
Liveshopping er selvfølgelig ikke for alle og enhver, når vi snakker B2B. Det er fair og fint. Overvejer du at prøve det af, har vi faktisk optaget et podcast-afsnit om emnet. Godt nok med afsæt i, at du sælger til forbrugere, men mange af pointerne og principperne kan fint overføres til B2B. Klik her for at give det et lyt.
Vi ses i din indbakke næste uge.
Med venlig hilsen
Team Texta