Hej med dig

Opskriften på leadgenerering i B2B bygger rigtig tit på tre ingredienser:

  • Et stykke gated content …
  • … der distribueres via Lead Ads på Meta og LinkedIn …
  • og som sender permissions over i onboarding-mailflow.

Simpelt. I nogle tilfælde effektivt. I andre tilfælde lidt for simpelt. Især når det, der lokkes med, typisk er et dødssygt white paper eller et webinar, som mere lugter af en salgspræsentation.

Dagens emne handler om at ryste posen med dit gatede content. For der er noget, som er markant mere kraftfuldt. Og så er det ovenikøbet blevet nemmere og billigere at producere end nogensinde før.

Nemlig tools, templates og teknik, din målgruppe efterspørger og bruger i sit arbejde. Det kan du bruge som en stærk magnet.

Hvad leder dine potentielle kunder efter?

Lad os starte med et eksempel på egen krop for at gøre det lidt nemmere at forholde sig til. I Texta-regi har vi gjort en dyd ud af at stille indhold til rådighed, som potentielle kunder kan bruge, før de er klar til at involvere os/et andet bureau, eller hvis de gerne vil prøve selv.

Et eksempel kunne være vores skabelon til en content-plan. Den har hver måned næsten 500 besøgende. Vi kunne også pege på vores skabelon til at udarbejde din egen persona. Begge content pieces er gode eksempler på dér, hvor du skal starte:

Hvad er det egentlig dine potentielle kunder leder efter og har brug for hjælp til? Du kan få en idé om, hvilket indhold der bliver efter spurgt, ved at bruge Google Keyword Planner til at finde søgeord. Det kan være ved at kigge på “hv”-søgeord, “skabelon”- eller “guide”-søgninger.

Men ofte ligger der også værdifuld viden i at spørge dine kunder eller at følge med på LinkedIn eller dér, hvor dine kunder er. Hvad bliver der snakket om og spurgt efter? Det kan du bygge indhold op omkring.

Når du har idéen, skal du i værkstedet og finde ud af, hvilken type indhold der bedst svarer på det, der bliver ledt efter. Det kan være:

  • Eksempler/cases
  • Tjeklister
  • Skabeloner/templates
  • Worksheets
  • Tools/interaktive værktøjer

Vi plejer altid at tage et kig på, hvad der ligger øverst på en given søgning i udlandet, hvis der er tilsvarende/lignende søgeord dér. Det kan give en god indikation om det konkrete format.

Tidligere har det være en ret stor opgave at udvikle og pakketere det indhold, du vil bygge og stille til rådighed. Men det er den gode nyhed, vi har med i dag. Lad os vise dig endnu et eksempel fra vores egen baghave:

Metatjekker og overblik

Ovenstående er en sammenligning af vores egen metatjekker på texta.dk (et tool til at tjekke, om længden på dine meta descriptions og title tags overholder retningslinjerne fra Google og bliver vist rigtigt), mens det til venstre er … ja, det er noget, vi har udviklet via AI på fem minutter.

Klart.

Vi synes selv, at vores er pænere og måske har lidt mere finish over sig. Men da vi lavede den i tidernes morgen, kostede det sammenlagt 25 interne timer at bygge. Modsat værktøjet bolt.new, hvor vi med et par basic prompts kan lave noget, som kun lige kræver en grafikers hånd for at være lige så godt.

Det er den lille marketingafdelings trumfkort. Alt det tunge content, som tidligere har været forbeholdt dem med store teams eller pengepunge, er nu mere tilgængeligt og til at komme i nærheden af. Det, vi tidligere har sagt nej til at udvikle, fordi det har været for tidskrævende, er nu pludselig muligt.

Og det gør sig forhåbentligt også gældende i din branche. Nu kan du også lave content, som rent faktisk hjælper dine potentielle kunder, uden at du skal have en udvikler og/eller Art Director koblet på sidelinjen.

Måske var vi lidt hårde ved white papers og webinarer. Undskyld. De har selvfølgelig stadig en berettigelse, hvis du gør det rigtigt og lægger kærlighed og knofedt i det. Nu er der bare snart ikke ret mange undskyldninger for at blive ved med at lave dårligt indhold til leadgenerering.

Vi ses i din indbakke næste uge.

Med venlig hilsen
Team Texta

Udgivet
Bliv ringet op