Hej med dig

I marketing vil vi jo gerne have, at det, vi laver, er pænt, i overenstemmelse med vores brand guidelines og æstetisk er noget, vi gerne vil lægge navn og brand til. Og selvom at det også er et fint udgangspunkt, så kan der være gode argumenter for at fravige det fra tid til anden.

Vi ser oftere, at brands tester nye idéer og visuelle koncepter af for at bryde ud af reklamefilteret og stå ud i feedet. Og noget, mange tyer til, er idéen om Ugly Ads. Altså at annoncekreativerne er så grimme/anderledes, at man stopper op og undrer sig. Bum. Så har du opmærksomhed og kan levere dit budskab.

Men virker det? Og er det ikke bare et billigt marketingtrick for ligegyldige, low end-brands uden en større fortælling og mission? Nej. Slet ikke. Vi tager et par eksempler under lup i dag og går i dybden med, hvorfor det virker.

PS: Tjek præmien for april måned sidst i mailen. Måske er det dig, der vinder???

Grimt og godt: Hvad virker for hvem?

Lad os starte lige at snævre definitionen af Ugly Ads ind. For hvad er det egentlig? Superkort forklaret: Annoncer, kreativer, budskaber og visuel indpakning, som er “low production value“; noget, der er simpelt, håndholdt og “hjemmelavet”. Og ifølge mange: Grimt.

Her er der ikke brugt mange timer i et mødelokale for at brainstorme store, visionære idéer og budskaber, som skal ændre verden. Man har ikke hyret et dyrt bureau til at lave en Hollywood-produktion. Og selv hvis man har, så må det ikke ligne, at det er tilfældet.

Ugly Ads skal bryde ud af de traditionelle marketing-rammer. Og det også derfor, at vi ofte ser, at de performer ret godt. Fordi at de ikke ligner alle andre reklamer. På den måde bliver vores indbyggede reklamefilter og -forsvar ikke aktiveret, hvilket giver det ene splitsekund, der skal til for at levere dit budskab.

Barry Hott har lavet en lidt større gennemgang af, hvad Ugly Ads er/ikke er, som du kan dykke ned i her: https://www.hottgrowth.com/post/ugly-ads-dont-mean-bad-ads-try-these-expert-tips-for-high-intent-ads.

Nå. Fint nok. Men virker det så? Og for hvem?

Det korte svar er: Ja. I nogle kontekster. Og for nogle brands.

Det lidt længere svar er: Ja, det gør det. Men det skal bruges i de rigtige kontekster og kan ikke stå alene. Jo stærkere et brand og en stemme, du har overall, des stærkere vil Ugly Ads, som bryder ud af de rammer, også performe. Det er i hvert fald vores erfaring.

Vi har set og bruger selv Ugly Ads til følgende:

  • High intent: Længst ned i bottom funnel, hvor vi har et meget kommercielt budskab og gerne vil konvertere interesse til køb.
  • Remarketing: Som et supplement til mere polerede kreativer og budskaber i remarketing layers
  • Kampagne: Et godt kneb som et af mange elementer i større kampagner/pushes af tidsbegrænsede budskaber.
  • Lead Ads: Vi har oplevet, at Ugly Ads kan levere en helt vanvittig CPA/CPL i Lead Ads sammenlignet med brandede kreativer.
  • Trust Building/USP Highlighting: I de tidligere dele af kunderejsen kan Ugly Ads være et godt håndtag ift. at highlighte USP’er og bygge trust.

Nedenfor kan du se to eksempler på noget, som formentlig vil falde i kategorien “Ugly Ads”. Men i virkeligheden er det kun fantasien og jeres brand guidelines, som sætter de hårde grænser for, hvad I kan og bør gøre. Det er ikke kun et format, der er forbeholdt Hjallerup Marked-brands. Slet ikke.

Hvad synes du? Er Ugly Ads bare den nyeste dille, som forsvinder om lidt igen? Eller er det noget, du skal teste af i dit eget kreativ-setup?

Med marts i bakspejlet har du også mulighed for at vinde en ny præmie her på #RespektForDinIndbakke. Og denne måned er det brød fra vores eget bageri. Du kan nemlig vinde et klippekort på 20 timer til konsulentarbejde fra dit yndlingsbureau.

Måske vil du have sat server side-tracking op på Klaviyo? Vil du have en makeover af dine produktsider? Måske 10-20 bud på Ugly Ads-kreativer? Det bestemmer du helt selv. Hvis du vinder, vel at mærke. Held og lykke.

Vi ses i din indbakke næste uge.

Med venlig hilsen
Team Texta

Udgivet
Bliv ringet op