Mail #88 (B2C) Aktivér din kreative hjerne, del 1
Hej med dig
Hvad har skyer og Bollywoodfilm til fælles? Og nej – det er ikke en eller anden dårlig joke. Svaret er kreativitet. Eller det vil sige; dét at træne din kreativitet. Nysgerrig? Godt. Det er nemlig første skridt mod en mere kreativ hjerne. Kreativitet er en muskel, som skal trænes (selv tak for klichéen i øvrigt). For når du træner din kreative tænkning, bliver det nemmere at kaste dig ud i opgaver, hvor nogen forventer noget kreativt af dig. Derfor får du tre gode råd til, hvordan du kommer i gang.
NB: Vores råd kan ikke gøre dig kreativ her og nu. Husk på musklen … Én gang i fitness gør dig heller ikke til danmarksmester i dødløft (… selvom det kan føles sådan). Men følger du vores råd, kan du stille og roligt blive bedre. Og er du allerede superduper über-kreativ, kan du helt sikkert bruge vores råd alligevel. Om ikke andet som en god reminder.
Tre simple ting, du kan gøre
Kreativitet handler om at se sammenhænge. Simpelthen at kunne forbinde X med Y for på den måde at få helt nye og spændende Z. Selvom du ikke står med en kreativ opgave lige nu, skal du alligevel i gang med at øve dig – og her får du tre måder at gøre det på. Og bare rolig: Det indebærer hverken post-its eller fingermaling.
#1 “Jeg kan se en krokodille”
Den her kender du helt sikkert: Legen, hvor du ligger på ryggen i græsset og finder skyer, der ligner hundelorte og enhjørninger. Og det er faktisk en virkelig god aktivitet, hvis du vil træne din kreative hjerne og dét at se sammenhænge (og det vil du jo gerne). Det kan også være årer i trægulvet eller et mønster i marmorbordpladen, som pludseligt viser sig som et dyr eller en ting. Gør det én gang om dagen – eller bare tre-fire gange om ugen. Så er du allerede godt i gang.
#2 Go’ hjernemad
Hvis du skal blive bedre til at se sammenhænge, skal du også huske at fodre din hjerne – og allerhelst med noget, den ikke er vant til. Det kan du gøre ved at bryde nogle mønstre i hverdagen; fx ved at tage en anden rute på arbejde. Du kan også se en film, du ellers aldrig ville se, eller lytte til musik, som umiddelbart ikke er din genre. På den måde sanser du nogle nye ting, som du ubevidst lagrer i hjernen. Det er jo nemt. Og hvem ved? Måske var du alligevel til hysterisk jazz og Bollywoodfilm.
#3 “Step away from the screen”
Ligesom du skal huske at fodre hjernen, skal du også give den en pause. Så næste gang du sidder foran skærmen og ved, at “nu skal du altså snart levere det der kreative projekt”, kan du gøre noget ret så effektivt; nemlig at gå væk fra skærmen og give din hjerne ro. Især fra al larmen ude i cyberspace. Gå en tur (uden telefonen), og tag evt. en god gammeldaws blok med under armen. Bare i tilfælde af, at en idé skulle opstå.
De her råd er ret overordnede, og det er de, fordi kreativitet kommer i mange former. Skal du lave en større kampagne eller skrive et interessant jobopslag, kan kreativ tænkning gøre dit arbejde mere interessant og samtidig sikre, at du skiller dig ud i mængden. Og netop dét er det fede ved kreativitet.
Cliffhanger: Den opmærksomme læser har bemærket, at der i overskriften står “del 1”. Og det er simpelthen, fordi vi gerne vil dele flere gode råd, der kan styrke din kreativitet (say whaaaat). Næste gang zoomer vi fx ind på dét at skrive kreativt.