Hvad betyder on-page SEO?

On-page SEO er den ene halvdel af SEO. Det er alt det, der er på en hjemmeside. Det er for eksempel tekst, billeder, titler, metabeskrivelser og interne links. On-page SEO har blandt andet også noget at gøre med hjemmesidens brugervenlighed. Det er et stort emne, men det vigtigste inden for on-page SEO-praksis bliver uddybet her.

Det, du skal starte med, når du skal lave on-page SEO, er at udarbejde en søgeordsanalyse. Her starter du med at lave en bruttoliste med de søgeord, der er relevante for hjemmesiden. Ud fra bruttolisten laver du en nettoliste med de søgeord, du vil fokusere på.

Det næste, du skal gøre, er at finde ud af, hvordan du rangerer på Google med de forskellige fokussøgeord. Der findes forskellige SEO-værktøjer, du kan bruge til det, men du kan også gøre det manuelt ved at lave inkognitosøgninger på de forskellige fokussøgeord. Ud fra analysen kan du finde ud af, hvilke undersider på din hjemmeside, der bliver vist, når der søges på fokussøgeordene. Derudover kan du finde ud af, om hver af disse undersider er relevante for søgeordene.

Fokussøgeordene skal med i indholdet på hjemmesiden

Dernæst skal du finde en til tre søgeord, du vil have fokus på i hjemmesideteksterne. Her er det vigtigt at bruge dem nok gange, så de fylder 1,5 % til 2,5 % i hver tekst. Du skal også huske at bruge fokussøgeordet i mindst en af underoverskrifterne i teksten.

Velformulerede on-page SEO-tekster

Det er vigtigt at skrive velformulerede, korte og præcise sætninger i stedet for lange, komplicerede sætninger. Derudover er det også vigtigt at have fokus på links til andre sider på din hjemmeside, det vil sige interne links. Det vægter Google nemlig højt.

Derudover er det vigtigt at have fokus på:

  • en god URL-struktur
  • gode metabeskrivelser og titler
  • mobilversionen af de forskellige sider på din hjemmeside
  • et friskt sprog i dine tekster.

On-page SEO er supervigtigt, og alle virksomheder bør bruge det i praksis og inddrage det i deres content marketing-strategi.

Se også organiske søgeresultater.

Bliv ringet op