Hvad betyder konvertering?

En konvertering finder sted, når en person foretager en handling, du har besluttet, er værdifuld for din virksomhed. Konverteringen er noget, virksomheder arbejder med i forhold til online markedsføring. Som virksomhedsejer ønsker du at opnå så mange konverteringer som muligt.

Konverteringsprocessen går ud på, at besøgende på en hjemmeside bliver til kunder. En konvertering er for eksempel et køb i en webshop eller en tilmelding til et nyhedsbrev.

Konvertering og leadgenerering

Konverteringen kan på den måde forbindes med leadgenerering. Konvertering er en del af leadgenerering, som handler om at få kunder i butikken, og formålet er at få dine besøgende til at udføre en bestemt handling, som er fordelagtig for virksomheden. Et lead er en person, der har vist interesse i en virksomhed. Handlinger i forhold til leadgenerering finder for eksempel sted, hvis en besøgende deler vedkommendes kontaktoplysninger som deres e-mail og telefonnummer i forbindelse med tilmelding til et nyhedsbrev eller download af en e-bog. På den måde kan konverteringen sammenlignes med leadgenerering.

Konverteringsrate

Der findes et redskab til at finde ud af, hvor mange besøgende du har på din hjemmeside, kontra hvor mange der laver en konvertering på din hjemmeside. Det hedder en konverteringsrate. For at finde din virksomheds konverteringsrate skal du først og fremmest finde det mål, som du vil regne konverteringsraten ud efter. Et eksempel på en konvertering kan være et salg på en webshop. Hvis du har fire salg ud af 100 besøgende i en bestemt periode, ligger din konverteringsrate på fire procent. Regnestykket er dermed, at du skal dividere konverteringer med besøgende og gange det med 100 for at få det i procent.

Ud fra den data, konverteringsraten giver, kan du altså få adgang til vigtige informationer om din hjemmeside. Du kan for eksempel ud fra konverteringsraten finde ud af, hvordan det går med din webshop. Det er dog svært at vurdere, præcist hvad en god konverteringsrate er. Både branche og kunder kan have betydning for din rate.

Bliv ringet op