Hvad betyder Annoncering på LinkedIn?

Annoncering på LinkedIn er – ganske som det lyder – annoncer, der bliver vist på LinkedIn frem for på eksempelvis Facebook eller Instagram, hvor det også er muligt at annoncere. Du kan altså gøre brug af LinkedIn-annoncering, hvis det er relevant at promovere din service eller dit produkt på LinkedIn.

LinkedIn-markedsføring er især relevant for B2B-virksomheder. Eftersom LinkedIn er et slags ”professionelt socialt medie”, er det ikke her, du skal sælge kattefoder eller nuttet babytøj. Derimod er det stedet for salg af blandt andet konsulentydelser.

Hvorfor vælge annoncering på LinkedIn?

LinkedIn er et af de største sociale medier overhovedet. Samtidig adskiller det sig fra platforme som Instagram og Facebook ved at være mere professionelt. Det er typisk her, folk deler nyheder, indsigter og erfaringer fra deres arbejdsliv, ligesom mange virksomheder er ivrige brugere af mediet. Selvom LinkedIn er blevet mere personligt og mindre professionelt med tiden, er det fortsat et professionelt, forretningsorienteret og karriereminded fællesskab.

Hvis du er interesseret i at nå mennesker, der er trådt ind i karriere-/forretnings-/professionalismeboblen, er markedsføring på LinkedIn helt genialt. Netop derfor er B2B-annoncering på LinkedIn et udbredt fænomen. Forhandler du eksempelvis softwaresystemer, eller driver du en konsulentvirksomhed, der rådgiver i bæredygtighed, er LinkedIn-annoncer et godt redskab til at nå ud til potentielle kunder.

Mellemlederen i en større virksomhed er nok ikke så interesseret i nye softwaresystemer, når vedkommende ligger på en solseng i Spanien midt i sommerferien og scroller på Facebook. Til gengæld kan du få vedkommende på krogen, når LinkedIn bliver tjekket med en kop kaffe i hånden ved arbejdsdagens start.

Annoncer på LinkedIn er altså gode, når du taler til det professionelle i din modtager.

Du kan målrette din markedsføring på LinkedIn

LinkedIn ved en masse om deres brugeres professionelle liv – i hvert fald hvis brugerne deler disse oplysninger på kanalen, hvilket de fleste gør. Det vil sige, at LinkedIn for eksempel ved, hvor man arbejder, og derfor også ved, hvilken branche man er beskæftiget indenfor. Ofte ved platformen også, hvilken afdeling man er en del af, og om man for eksempel er en del af ledelsen. Denne viden kan du bruge til din fordel, når du skal målrette dine LinkedIn-annoncer.

Målretningsmulighederne er en af de store fordele ved annoncering på LinkedIn. Her kan du nemlig sørge for, at din annonce for eksempel kun bliver vist til personer i én specifik branche. Eller du kan målrette annoncen til at ramme de øverste chefer i specifikke virksomhedstyper.

Forhandler du for eksempel et dyrt softwaresystem, der er udviklet specifikt til banker, er det ikke den almene bankrådgiver, du skal have fat i, men derimod beslutningstagerne. Derfor kan du passende målrette dine annoncer, så de rammer ledelseslaget i de danske banker. På den måde bliver dine LinkedIn-annoncer vist til dem, de er allermest relevante for. Til glæde for både dem og dig.

Er der nogen ulemper ved markedsføring på LinkedIn?

Ja. Ligesom ved alle andre former for markedsføring er der naturligvis også ulemper ved at annoncere på LinkedIn. Den største ulempe er, at det er en relativt dyr kanal. Sammenlignet med andre former for annoncer er klikprisen temmelig høj.

Så … er det pengene værd? Ja, det er jo spørgsmålet til en million.

Om det kan betale sig at investere i LinkedIn-annoncering, afhænger af mange forskellige faktorer, herunder naturligvis dit produkt, og hvad du i gennemsnit tjener på en ny kunde. Dog kan vi sige så meget, at hvis du arbejder B2B, er der stor sandsynlighed for, at du med fordel kan inddrage LinkedIn i din B2B-markedsføring.

Bliv ringet op