Hvad betyder Algoritme?

En algoritme er en form for opskrift, som fortæller noget om, hvilke handlinger der skal udføres, og hvilken rækkefølge de skal udføres i. Algoritmer bruges ofte inden for computerprogrammering, hvor en programmør skriver algoritmer, som computeren følger. Et algoritme-eksempel: En Instagram-algoritme kan være programmeret til at tjekke for relevante hashtags i et opslag, der passer til en bruger.

Den bedste analogi for en algoritme er formentlig en bageopskrift. Opskriften fortæller, hvordan du skal bære dig ad, så du til sidst står med en lækker kage. Algoritmer er vigtige, når hjemmesider bygges, eller når robotter skal programmeres.

Algoritmer og content marketing

Hvad har algoritmer af betydning for content marketing? Svaret er, at det er et altafgørende aspekt. Både sociale medier og søgemaskiner bruger store og komplekse algoritmer for at rangere indholdet på deres platforme.

Googles algoritme er her den vigtigste at forstå, da den bestemmer, hvordan hjemmesider rangeres, når brugere søger på specifikke ord og sætninger. Dermed har den også en stor betydning for virksomheder og samfundet, hvilket til tider skaber debat. Den tager højde for en lang række faktorer, når hjemmesider rangeres i søgeresultaterne. Det gælder bl.a. nogle af disse:

  • Har hjemmesiden title tags med passende længder og søgeord?
  • Har siden relevant indhold, der skaber værdi for brugeren?
  • Bruger siden relevante søgeord?
  • Henviser andre hjemmesider til siden med links?

Den samlede algoritme er enorm og tager højde for hundredvis af elementer, som kombinerer både algoritmer og datastrukturer. Der kommer desuden løbende algorithm updates fra Google, hvor algoritmen tilpasses og forbedres.

Forstå algoritmer og bliv bedre til SEO

Søgemaskinernes algoritmer er baggrunden for SEO-optimering af hjemmesider. Search Engine Optimization handler, som navnet antyder, om at optimere en hjemmesides rangering hos søgemaskiner. Ved at få en større forståelse for søgemaskinernes algoritmer er du bedre rustet til at lave søgeordsoptimering og skabe mere trafik på din hjemmeside.

 

Bliv ringet op