Hvad betyder Annoncering?

Annoncering er nærmest at sidestille med en reklame, altså at du annoncerer, at du har noget til salg, eller at du gerne vil gøre opmærksom på noget. Ordet kommet nemlig af det latinske ’annuntiare’, der kan oversættes til ’at tilkendegive’. Og i marketingsammenhæng er det netop, hvad du gør; tilkendegiver, at du har noget, du gerne vil af med.

I traditionel forstand har forskellige gadesælgere annonceret, at de har haft noget til salg ved mundtligt at tilkendegive, at det er hos dem, man kan blive ejer af for eksempel et æble eller dagens avis. Og faktisk leder en avis os videre til næste pointe, for i dag betyder annoncering langt mere end den handling, frugtsælgeren på torvet foretager sig. Så hvis vi nøjes med at tage bureaubrillerne på, kan annoncering deles op i den, der foregår online, og den, der foregår offline.

Den offline annoncering er for eksempel dagens fysiske avis eller bannerreklamer på siden af en bus. Altså budskaber formidlet uden for internettets digitale platform.

I modsætning til den offline version står den online annoncering, som er al den annoncering, der foregår på det uendelige internet. Det kan for eksempel være Google Ads, som blandt andet er en lille bannerreklame i siden af den hjemmeside, du besøger, i toppen af Google selv, når du har lavet en søgning eller i bunden af din smartphone, hvis du spiller et spil.

Annoncering er en måde at blive husket og genkendt på

Der findes mange måder, hvorpå du kan annoncere for den vare, service eller det budskab, du gerne vil have, at din målgruppe skal kende til. Fælles for dem alle er dog, at de har til formål at sprede det glade budskab om, at du netop har noget at fortælle – og i sidste ende få kunden til at foretage sig noget, fx købe dit produkt.

Selvom annoncering ikke begrænser sig til én bestemt platform eller måde at sprede budskabet på, er der alligevel nogle genrer, der går igen, fordi de gang på gang viser sig at efterlade et vist indtryk og derfor skabe resultater. Lad os prøve at liste dem for dig:

  • Billede: Vi tror, du har hørt om blikfang, og det er lige præcis, hvad et billede kan; tiltrække et menneskes opmærksomhed ved grafisk at gøre opmærksom på, at du har noget i butikken, du synes, de skal se.
  • Video: Bliver billeder vist hurtigt nok efter hinanden, kaldes det video, og det er en rigtig god måde at få leveret et budskab på. Mange vil nok tænke traditionelle TV-reklamer, når de hører om videoannoncering, men tænk på et medie som YouTube, hvor du hurtigt, nemt og ganske omkostningseffektivt kan komme i gang med at vise, hvad du har på hylderne.
  • Lyd: Der er selvfølgelig (oftest) lyd hen over din videoannoncering, men lyd kan også stå for sig selv, når det kommer til annoncering. Tænk for eksempel på en genre som podcast eller radio, hvor du kan levere dit budskab direkte ind i ørerne på din lytter.
  • Tekst: Er du i stand til at formulere på skrift, hvad du har på hjerte, kan du give dig i kast med at være tekstforfatter eller få et bureau til at hjælpe dig. Tekst er nemlig først og fremmest, hvad Google finder dig på, så selvom du er god til at lave annoncering på billede og video, er det en god idé at bakke dine formater op med velskrevet tekst.

Vær kreativ i din annoncering

Medmindre du er tæt på at være unik inden for din branche, er der helt sikkert konkurrenter, der kæmper for at få de samme kunder som dig ind i biksen. Sæt derfor tid og budget af til at få lavet en passende annoncering, så dine produkter eller ydelser kan blive anskuet fra nok vinkler til, at de bliver lagt i kurven.

Vores lille liste herover er slet ikke udtømmende, så hvis du kan komme på andre måder at annoncere for dit produkt på, står det dig helt frit for. Og selv inden for de fire genrer billede, video, lyd og tekst er der ingen faste regler, du skal overholde. Så hvis du er i stand til at bryde formen, så den perfekte annoncering for dit produkt ser dagens lys, er det bare med at gøre det. Det kan være, det lige præcis er det, der gør, at du kun kan se konkurrenterne i bakspejlet.

Bliv ringet op