Hvad betyder AdSense?

Google AdSense er et program, som lader dig tjene penge på onlinemarketing ved at vise annoncer på din hjemmeside. Det fungerer ved, at du sætter en kode ind på din hjemmeside, som derefter vil vise Google-reklamer. Ved at stille din side til rådighed for annoncer får du betaling – enten hver gang der klikkes på en reklame, eller hver gang den vises.

Programmet er ganske nemt og brugervenligt at benytte. Du kan hurtigt komme i gang ved at følge disse trin:

  • Opret en Google-konto, eller gennemfør dit Adsense-login, hvis du allerede har en konto.
  • Angiv dit telefonnummer og postadresse for at modtage betalinger.
  • Tilknyt din hjemmeside til AdSense, og indsæt en lille HTML-kode på din side for at få vist annoncer på Google.

Værktøjet er altså knyttet til din Google-konto, så det kræver ikke en masse tid til oprettelse at komme i gang, hvis du allerede bruger andre Google-tjenester. Du kan også tjekke din konto via mobilen – der findes ikke længere en AdSense app, men med mobilbrowseren kan du også følge med.

Hvordan fungerer AdSense?

Når du knytter din hjemmeside til Google AdSense, skal du blot indsætte en lille kode, og derefter vil Google sørge for, at relevante annoncer vises på siden. Annoncørerne byder for at få lov til at få en bestemt annonce vist på din side. Denne indbyrdes konkurrence betyder, at du får en god betaling for at stille din side til rådighed, hvilket sikrer en høj ROAS.

Google sørger for, at annoncerne er tilpasset til designet på din side og passer til både computere og mobilenheder. Du sparer altså en masse tid og besvær ved at lade værktøjet stå for selve annoncerne. Google tjekker annoncerne igennem for at se, om de er relevante for din målgruppe, og du kan også selv blokere eller tilpasse, hvilke annoncer der skal vises på din side. En konto hos AdSense er generelt et nemt og enkelt supplement til din content marketing-strategi.

 

Bliv ringet op