Hvad betyder CMS?

CMS er en forkortelse af Content Management System, som på dansk kan oversættes til et ”indholdsstyringssystem”. Her kan du skabe, redigere og opsætte din hjemmeside uden at skulle programmere helt fra bunden. Der findes efterhånden mange lignende systemer, som giver dig mulighed for at lave din hjemmeside på en nem og brugervenlig måde.

I et CMS-system kan du både skrive indhold og lægge billeder op, så du kan få din hjemmeside op at køre ganske hurtigt. I stedet for at programmere og skrive koder kan du skrive i et tekstredigeringsprogram, der er ligesom at skrive i Word. Der er et hav af forskellige CMS-systemer med hver deres fordele og ulemper, som hver egner sig godt til forskellige typer af hjemmesider. Nogle af de mest velkendte er:

  • WordPress
  • Laravel
  • Wix
  • PrestaShop
  • Joomla.

Skal din hjemmeside primært bestå af blogindlæg, kan WordPress være den bedste løsning. Skal du i stedet sætte en webshop op, er PrestaShop ofte et bedre valg. Mulighederne er mange, og der kan være stor forskel på kvaliteten og brugervenligheden i de forskellige systemer.

Hvad er fordelene ved at bruge et CMS-system?

CMS-løsninger er for de fleste det rigtige valg, når en hjemmeside skal sættes op og vedligeholdes. Når du bruger en CMS-hjemmeside, kan flere personer nemt få adgang til det samme system og redigere indholdet. Derudover sikrer det, at opbygning og design af alle sider er ensartet og kontinuerligt udført på tværs af hjemmesiden. Det lader dig dermed eksekvere din content-plan på en mere effektiv måde.

Systemmet kræver desuden ingen erfaring eller baggrund inden for programmering. De fleste systemer er brugervenlige og nemme at forstå, og så er mange af dem tilmed gratis. Derudover er elementer såsom title tags, SEO og andre vigtige elementer ofte inkorporeret. Der vil altid være debat om hvilket system der er bedst, men uanset hvad giver et CMS-system et godt udgangspunkt for at skabe en god hjemmeside.

 

Bliv ringet op