Hvad betyder Blog?

En blog betyder en internetdagbog- eller journal og er en forkortelse for ”Weblog”. Der er flere millioner mennesker, der ejer en blog og endda har det som deres levevej. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad en blog kan indeholde samt handle om. Mange skriver blogs om deres hobbyer, andre skriver om deres kæledyr, og andre igen skriver om noget helt tredje.

Gennem årene er der kommet flere og flere krav til, hvad en ”god” weblog er. Ikke nok med at en blog skal have underholdende indhold, den bør også indeholde det nyeste indhold for at følge med tidens trends – for eksempel mode- og madtrends.

Blogtyper

Bloguniverset har udviklet sig enormt siden sin begyndelse for mange år siden, og der er derfor kommet forskellige blogtyper til. Blandt de mest kendte blogtyper findes tech blogger, travel blogger, food blogger og lifestyle blogger.

Blog som et marketingværktøj

Dog er det ikke kun privatpersoner, der kan oprette blogs. At lave en blog på sin virksomheds hjemmeside kan blive en del af en content marketing-strategi, hvor din virksomhed for eksempel deler viden inden for jeres felt. At dele gratis viden ud kan være en måde at indsamle leads på. Det er derfor ikke kun fordelagtigt for dine fremtidige leads, men også for din virksomhed. Her er det også vigtigt at have SEO med i tankerne, da der med en weblog er mulighed for at kreere ”godt” indhold, der kan få din hjemmeside til tops på en SERP.

Hvis du vil have et overblik over dit content, kan blogindlæg derfor inkorporeres i en content plan. På den måde er du sikker på, at din virksomheds blog bliver opdateret så ofte som ønsket af de bedste folk og på de rigtige tidspunkter. En content plan giver et godt overblik over alt dit indhold på dine forskellige kanaler i én og samme plan

 

Bliv ringet op