Hvad betyder Fejl 500?

HTTP fejl 500 er en kode, der vises, når serveren ikke kan gennemføre en bestemt handling, den er blevet bedt om at udføre. Den konkrete fejl kan også forekomme, hvis en forbindelse til databasen eller serveren ikke er der. Arbejder man i .htaccess, har man måske også oplevet at blive mødt med denne statuskode, da HTTP fejl 500 opstår, hvis der blot bliver lavet en lille fejl.

Derudover kan denne bestemte statuskode opstå på grund af virus og malware. Er en funktion gået galt, kan en HTTP fejl 500 også komme frem på skærmen. Som oftest skyldes HTTP fejl 500 en fejl i programmeringskoden på et website.

Hvordan en HTTP fejl 500 bliver løst

Der findes mange måder at løse en HTTP fejl 500 på. Dog kan det ofte ordnes ved at slette sine data på sin browser, hvilket man gør ved at tømme cachen. Cachen har informationer om en webside på lager, når nogen tilgår den.

Afhængig af om man ejer en PC, der kører på Windows, eller ejer en Mac, er der forskellige måder at slette sin cache. På en PC sletter man typisk cachen ved, at man på samme tid trykker på Ctrl og Shift og Delete. Derefter udvælger man den data, man ønsker at slette. På en Mac er det for eksempel muligt at slette cache ved at gå ind i ”Chrome” og så trykke på ”Slet browserdata…” øverst i menulinjen i Chrome. Derefter udvælger man det, man ønsker slettet.

Selvom man er i gang med at programmere en landing page som en del af sin content marketing, hvor der måske både er white papers og flere blogindlæg inkluderet, kan man godt komme til at møde en HTTP fejl 500. Nu ved du, hvordan du bedst muligt kan undgå at støde på statuskoden i din egen programmering.

 

Bliv ringet op