Hvad betyder PHP?

PHP (Hypertext Preprocessor) er et program, hvor der bliver programmeret koder. Servicesproget minder om JavaScript. Ved PHP bliver kodningen lavet på selve serveren, og derefter sender kodningen i form af HTML-kode til brugerens browser.

Programmet er en open source-teknologi, hvilket betyder, at alle har adgang til kildekoden, der ligger bagved, og det er skrevet i det programmeringssprog, der hedder C. For at gøre det muligt for en fil at kunne bruge Hypertext Preprocessor, skal man skrive ”php” til slut, så serveren kan læse koden og handle ud fra den.

Mange fordele med PHP

Der er store fordele ved at bruge denne teknologi. Det er nemlig muligt at opnå funktionaliteter på en hjemmeside, der er mere interaktiv og dynamisk end andre programmeringssprog som for eksempel JavaScript, HTML og CSS. Nogle andre fordele ved at bruge programmet er, at det er muligt at sende e-mails fra en webside. Det kan være en del af en virksomheds e-mail marketing. Derudover kan man med Hypertext Preprocessor udvikle login-funktioner og fora, som er kategoriseret som community-baserede funktioner, som kan åbne nye døre i en virksomheds content marketing.

Programmeringssproget er udviklet til at gøre det nemmere at udvikle dynamiske hjemmesider. Det er derfor en stor fordel at benytte sig af teknologien, da det er simpelt at benytte sig af. Sproget kan ofte genkendes ved, at der i koden står ”<?php” til at starte med og slutter af med ”?>”. Hvis man indsætter en HTML-kode i scriptet direkte, er det muligt at gå ind og ud af PHP-koden, som man ønsker.

Det er en kendt teknologi. Der er derfor mange store hjemmesider, der benytter sig af det. Det bruger blandt andet Facebook. Der er også mange content management systemer, der er udviklet på Hypertext Preprocessor. Det er på den måde nærmest umuligt at ikke at bruge teknologien, hvis man programmerer hjemmesider til dagligt.

Bliv ringet op