Hvad betyder Search Console?

Google Search Console (GSC) er et Google-værktøj, som virksomheder gratis kan bruge til at vedligeholde, overvåge og fejlfinde deres hjemmesides tilstedeværelse i Googles søgeresultater.

SEO og Google er forbundet, fordi virksomheder skal sikre god, relevant copywriting, så deres hjemmeside får en høj placering i Googles søgeresultater. Google Search Console og SEO går også hånd i hånd. GSC hjælper nemlig SEO-specialisterne eller marketingmedarbejderne i virksomhederne med løbende at sikre forbedringer i både marketingstrategier og marketingtekster baseret på GSCs feedback omkring bl.a.:

  • hvor ofte deres hjemmeside bliver vist i søgninger
  • hvad brugerne søger efter.

Derudover er GSC et godt webmaster tool, fordi fx website-administratorer kan bruge det til bl.a. at overvåge fejl og løse server- og sikkerhedsfejl. GSC udsender nemlig advarsler, når der på en hjemmeside er problemer med fx spam eller indeksering. Disse advarsler giver god indsigt, som sikrer, at virksomhedens hjemmeside kører sikkert og optimalt.

Som virksomhed er det derfor en god idé at bruge Search Console, hvis I gerne vil sørge for, at jeres content marketing og SEO-arbejde er knivskarpt, og hvis I gerne vil sørge for hurtig fejlløsning og en sikker hjemmeside.

Mange flere fordele ved Google Search Console

GSC byder også på andre funktioner, som kan hjælpe virksomheder i forbindelse med synlighed og brugervenlighed. GSC giver nemlig mobilvenlighedsrapporter samt søgningsrapporter. Mobilvenlighedsrapporterne hjælper virksomheder til løbende at sikre, at brugere får en god oplevelse, når de besøger deres hjemmeside via mobilen. Søgningsrapporterne giver besked om, hvorvidt Google kan besøge deres hjemmeside. Har Google ikke adgang til websiderne, bliver de ikke vist i søgeresultaterne, hvilket kan påvirke virksomheders synlighed.

Det er ret ligetil at starte med GSC. Virksomhedsejeren skal tilføje domænet og bekræfte sit ejerskab. Og ellers er Search Console-loginet det samme som Google-konto-loginet. Nogle gange kræver det lidt mere at starte med Google Search, og det er derfor en god idé at følge Google Search Console-guiden.

Bliv ringet op